czwartek, 12 grudnia 2013

Ogniem i Mieczem na Games Day w Budapeszcie - Tűzzel-vassal a Games Day-en Budapesten

Béla írt nekem, hogy a Games Day bemutatón "sok érdeklődő volt az utca emberek és a wargamesek közül is, sokakat vonz a korszak, amikor meghallották, hogy jön a magyarokat is tartalmazó kiegészítő még lelkesebbek lettek. A figurák is szépek és sokaknak jó hír, hogy lengyel fejlesztés a játék." Ennél biztatóbb szavakat már régen nem olvostam. Nagyon örülök neki hogy megcsináltátok. Grátulálok! Csak rettenetesen sajnálom, hogy nem tudtom részt venni, pedig másképpen terveztem. Szinte Bélától kaptom meg a két képet, nem tudom ki fényképzte, de remélem nincsen ellene hogy publikáljak ezeket itt a blogon és a lengyel forumon.

 


Gemes Day to największe spotkanie miłośników wargamingu na Węgrzech. Miało miejsce w Budapeszcie w niedzielę 8 grudnia. W trakcie konwentu dwóch moich przyjaciół Skot i Matusy zorganizowali na własną rękę stolik przedstawiający i promujący grę Ogniem i Mieczem. Figurki są ich (RON to Matusy, a Szwedzi - Skot). Przetłumaczę fragment listu Béli: "Było spore zainteresowanie zarówno ze strony wargamerów jak i ludzi z ulicy, którzy weszli popatrzeć. Wielu przyciąga ten okres i kiedy usłyszeli, ze wydane zostaną figurki Węgrów, ich zainteresowanie jeszcze bardziej wzrosło. Figurski są ładne, a dla wielu ważną kwestią, że gra jest polskim pomysłem". Zaprawdę bardzo miłe słowa. Niestety, tak się sprawy ułożyły, że choć pierwotnie planowałem, nie mogłem pojechać w tym czasie na Węgry. Ale ziarno zasiałem i wzeszło! Proszę, dopingujcie moich przyjaciół, aby grono zapaleńców OiM u bratanków stale się powiększało.

3 komentarze:

  1. Thank You, Phil. These figures were painted by my friends in Budapest. They took part in the bigges wargame show in Hungary, held in Budapest on 8th of December.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nagyon tetszett a Games Day-es bemutató nekem is. Azt a szabálykönyvet kézbevenni, rendesen jó érzés volt. Eszméletlen igényes munka. :) Nagyon szeretem ezt a korszakot, a regényeket, a figurákat egyaránt. Amint lesz időm, egy kis pénzem és olyan helyre költözöm, ahol találok társat a játékhoz egészen biztosan befektetek ebbe a rendszerbe. :) A blog is nagyon tetszik. A hosszabb cikkeket be szoktam rakni fordítóba, de a képekért is simán felnézek ide. Csak így tovább! :) Üdv, Pepe

    OdpowiedzUsuń